Naar overzicht

Lancering Toontjeshuis

"Wie zal er voor Toon zorgen als ik er niet meer ben?". Met deze vraag in het achterhoofd werd 'Toontjeshuis' geboren. In samenwerking met een aantal zorgpartners biedt Joost Callens, papa van Toon en CEO van Durabrik bouwbedrijven, met Toontjeshuis een antwoord op het nijpende tekort aan aangepaste huisvesting voor volwassenen met een beperking.
 
"Er is een enorme nood aan plekken waar volwassenen met een beperking mits een goede omkadering kunnen samenleven. Toontjeshuis kan voor hen een oplossing bieden, nu en in de toekomst."
 
Naast huisvesting, organiseert Toontjeshuis ook zorg en ondersteuning. Hiervoor werken ze samen met lokale zorgpartners. Bovendien behoudt elk Toontjeshuis zijn eigen zelfstandigheid en krijgt zij beschikking over een host, die zorgt voor de dagdagelijkse werking en de lokale verbinding. 
 
Met al een aantal projecten in het vooruitzicht start binnenkort de bouw van een eerste Toontjeshuis in De Haan.

Op donderdag 13 september gaat de kick off van Toontjeshuis door waar de initiafnemers meer zullen vertellen over de toekomst van deze sociale onderneming. 

Download pdf

Gerelateerde berichten

Toontjeshuis innoveert met circulair bouwen

Toontjeshuis innoveert met circulair bouwen

Vrijdag 22 februari 2019 — Samen met 230 andere deelnemende publieke en private organisaties geeft Toontjeshuis op 22 februari de aftrap van de Green Deal Circulair Bouwen. Hiermee tonen we ons klimaatengagement, niet alleen in woorden, maar ook in concrete actie!

Infoavond Mechelen

Infoavond Mechelen