Bouw mee

Als bewoner

Bouw mee als bewoner

Alle volwassenen met een beperking zijn welkom om te wonen in een Toontjeshuis. Er wordt een vragenlijst en behoefteanalyse opgemaakt van de groep waarbij er gekeken wordt naar de noden van de bewoners en op maat daarvan wordt een groep samengesteld. Zo wordt er gezorgd voor alle zorg en ondersteuning die er nodig is.

In elk huis worden alle aanwezige talenten ingezet zodat iedereen iets kan betekenen voor elkaar.

Verschil wordt als een meerwaarde gezien, waarbij elk, vanuit respect voor elkaars eigenheid, bijdraagt aan het groter geheel. In elk huis worden alle aanwezige talenten ingezet zodat iedereen iets kan betekenen voor elkaar. Elk huis geeft zelf vorm aan deze solidariteit, dat veel verder gaat dan het delen van budget, woon- en leefkosten.

Verhalen van onze bewoners

/
Verhalen van onze bewoners

Verhalen van onze bewoners

Momenteel zijn we volop aan het bouwen aan het eerste Toontjeshuis. Lees hier binnenkort de verhalen van de eerste bewoners.

Lees de verhalen
Draag je steentje bij als bewoner

Draag je steentje bij als bewoner

"In elk huis worden alle aanwezig talenten ingezet zodat iedereen iets kan betekenen voor elkaar"

Bouw mee als bewoner

Werk mee als vrijwilliger

Als vrijwilliger kan je veel betekenen door op een gewone manier tijd te maken voor de grote en kleine dingen van elke dag. Geslaagd vrijwilligerswerk begint bij een taak die jij leuk en nuttig vindt en die tezelfdertijd ook zinvol is. In een Toontjeshuis kan je als vrijwilliger veel betekenen door de bewoners te ondersteunen in de grote en kleine dagdagelijkse dingen.  Of dit kan ook gaan over logistieke taken, administratie, hulp in en rond het huis, ...

Word je graag vrijwilliger? Neem contact op met ons en we bekijken samen de mogelijkheden.

Werk mee als vrijwilliger

Draag je steentje bij als investeerder

Zonder centen geen huizen. Daarom zijn wij op zoek naar investeerders die mee hun schouders zetten onder elk huis. Jouw vermogen is bij Toontjeshuis in goede handen zodat we samen social impact kunnen realiseren. Een beperkt financieel rendement hierop is mooi meegenomen.

Draag je steentje bij als investeerder

Betrokken als lokaal bestuur

We rekenen op een warm welkom door de lokale overheid. Zij kunnen bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage leveren door een locatie duurzaam ter beschikking te stellen.

Betrokken als lokaal bestuur
Steun een Toontjeshuis

Doe een gift

Voor de verdere ontwikkeling en bouw van Toontjeshuizen, kunnen wij zeker en vast nog wat extra financiële steun gebruiken. We zijn blij met elk gift!

Meer info